הרשמה לניוזלטר

    קולינריה בנתניה

    "גרין ליידי" מזמינה אתכם לטייל בפוסט קורונה, תוך שמירה על ההנחיות של משרד הבריאות. שילוב של מוקדי העניין מרתקים עם הדרכות וסיפורים על האזור, יביאו אותנו לטיול שכולו כיף.

      פרטים אישיים

      פרטים על הטיול

      כמות המשתתפים:

      בוגר:

      ילד:

      מחיר: 0₪

      לחץ על הכפתורים לפתיחת התוכן ואשר לאחר סיום קריאתו:




      לכל משתתף: 2 ליטר מים, כובע, קרם הגנה, ביגוד ונעליים נוחות להליכה. הסיור כרוך בפעילות גופנית מתונה, על כל בעיית בריאות ואו מגבלת בריאות יש לידע מראש. המסלול כולל מקטעים בהם משולבת הליכה. האקלים הארץ ישראלי הינו בלתי צפוי, על כן יתכנו שינויים במסלול בהתאם לתנאי מזג האוויר.

      המדריכים בעלי רישיון מורה דרך וביטוח מקצועי תואם, אחריות ביטחונית ובטיחותית במהלך הטיול הנה על המטיילים, יש להישמע להוראות המדריכ/ה בכל אירוע חריג מסוג זה.

      הטיול יתנהל על פי הנחיות משרד הבריאות על כן כל משתתף מחויב להגיע עם מסכה אישית, לשמור מרחק כנדרש, בקבוצה יהיו לכל היותר 20 משתתפים. אני מצהיר בזאת שאינני חולה קורונה, ואני מתחייב להודיע עד הטיול עצמו אם יש שינוי במצבי הבריאותי. אני מתחייב לא להגיע לטיול אם חל שינוי באחד מתסמיני. כמובן במידה והמצב הביטחוני וההנחיות המפורסמות מטעם משרד הבריאות / ביטחון לא יאפשרו קיום סיור, יוחזרו דמי ההרשמה. בגין כל סיבה אחרת של ביטול ההשתתפות - לא יהיה ניתן לקבל החזר כספי. *

      קולינריה בנתניה

        פרטים אישיים

        פרטים על הטיול

        כמות המשתתפים:

        בוגר:

        ילד:

        תוספות (נא לסמן בוי):

        הסעה

        לינה

        הסעדה

        לחץ על הכפתורים לפתיחת התוכן ואשר לאחר סיום קריאתו:




        לכל משתתף: 2 ליטר מים, כובע, קרם הגנה, ביגוד ונעליים נוחות להליכה. הסיור כרוך בפעילות גופנית מתונה, על כל בעיית בריאות ואו מגבלת בריאות יש לידע מראש. המסלול כולל מקטעים בהם משולבת הליכה. האקלים הארץ ישראלי הינו בלתי צפוי, על כן יתכנו שינויים במסלול בהתאם לתנאי מזג האוויר.

        המדריכים בעלי רישיון מורה דרך וביטוח מקצועי תואם, אחריות ביטחונית ובטיחותית במהלך הטיול הנה על המטיילים, יש להישמע להוראות המדריכ/ה בכל אירוע חריג מסוג זה.

        הטיול יתנהל על פי הנחיות משרד הבריאות על כן כל משתתף מחויב להגיע עם מסכה אישית, לשמור מרחק כנדרש, בקבוצה יהיו לכל היותר 20 משתתפים. אני מצהיר בזאת שאינני חולה קורונה, ואני מתחייב להודיע עד הטיול עצמו אם יש שינוי במצבי הבריאותי. אני מתחייב לא להגיע לטיול אם חל שינוי באחד מתסמיני. כמובן במידה והמצב הביטחוני וההנחיות המפורסמות מטעם משרד הבריאות / ביטחון לא יאפשרו קיום סיור, יוחזרו דמי ההרשמה. בגין כל סיבה אחרת של ביטול ההשתתפות - לא יהיה ניתן לקבל החזר כספי. *

        קולינריה בנתניה

        מתאים לגמלאים
        מתאים למשפחות
        רמת קושי גמישה - לפי קבוצה
        מסלול עירוני במרכז

        נתניה היא קיבוץ גלויות, שמיכת טלאים של יהודים שהגיעו מכל התפוצות האפשריות, כמעט.

        בעיר יש עולים ותיקים מכל צפון אפריקה ואירופה,

        יחד עם עליות צעירות יותר מבריה"מ לשעבר, אתיופיה וצרפת.

        העולים הביאו איתם ערב-רב של מטבחים וטעמים.

        היום נבקר בקולינריה בנתניה כדי להרגיש מקרוב את הטעמים.

        כולל השוק הצבעוני והבלתי נשכח שלה, ונטעם את מיטב המטעמים הללו.

         

        חומוס עוזי

        קצת לפני הכניסה לשוק חייבים לנסות את החומוס אצל עוזי.

        המקום קטן וחמים ומתגאה במנת החומוס קומפלט הכוללת חומוס,

        פול בבישול ארוך בסיר נחושת על פתילייה, שום, לימון, שמן זית, פטרוזיליה, כמון, פפריקה וזעתר.

        החומוס קליל, עשיר ומתובל.

        החומוסייה של עוזי פועלת כבר קרוב לשלושה עשורים ואפילו נפתח סניף נוסף באיזור התעשייה פולג.

        עוזי חומוס פול

        עוזי חומוס פול
        מקור

         

        צ'צו

        התחנה הראשונה בשוק היא צ'צו, אולי המסעדה הטריפוליטאית המפורסמת ביותר בשוק.

        המסעדה קיימת משנת 1963 ונתן, הבעלים שהוא דור שני למפעילי העסק, נמצא שם משנת 1970.

        הקהל אולי השתנה עם השנים, אבל האוכל נשאר בדיוק כמו שהיה.

        המקום החל להיות פופולרי בקרב צעירים מחוץ לעדה הטריפוליטאית לפני כעשר שנים.

        המנות הפופולריות ביותר במקום הן המפרום ותבשיל שעועית עם בשר.

        המומחים יאכלו גם מצ'ומה – תבשיל חלקי פנים בבישול איטי בחומץ ושום.

        מסעדת צ'צ'ו

        מסעדת צ'צ'ו
        מקור

         

        פינוקי האוכל של כרמל

        "פינוקי האוכל של כרמל" גם היא מסעדה טריפוליטאית, בה עובדים מומו יחד עם הוריו.

        מומו הוא זה שמבשל את כל עושר הטעמים הזה והמראות והריחות יכולים לשכנע כל אחד לטעום.

        מומלצים כאן: תבשיל בקר אדום וחריף, חריימה מפלמידה לבנה או ממוסר ים,

        "סאלק" – תבשיל בשר עגל טרי עם עלי מנגולד טריים "עסבנה" – מעיים ממולאים.

        פינוקי האוכל של כרמל

        פינוקי האוכל של כרמל
        מקור

         

        המעדנייה של חיים בוקובזה

        אם אתם בשוק נתניה, אסור לפספס את המעדניה של חיים בוקובזה.

        יש כאן שפע מרהיב:

        זיתים, סלטים, דגים כבושים ומעושנים, עלי גפן, קציצות שונות ותבשילים.

        בימי שישי, תאמינו או לא, יש אפילו יותר מבחר!

        מעדניית בוקובזה - הכשרה

        מעדניית בוקובזה – הכשרה
        מקור

         

        סנדוויץ סוסו

        עוד תחנת חובה בשוק היא "סנדוויץ סוסו" שהוא הסנדוויץ הטוניסאי הכי טוב בעיר.

        מדובר במקום שקיים למעלה מ-50 שנה,

        והסוד שלו הוא אריסת הלימון החריפה הסודית שאת המתכון שלה המציא יוסף (סוסו) טוויל המייסד והבעלים.

        הסנדוויץ ענק ואין אפשרות לקנות חצי.

        מדובר ממש בארוחה שלמה.

        סנדוויץ' טוניסאי בפריקסה כולל תפוח אדמה, ביצה קשה וטונה, לימון כבוש, אריסה, סלט דלעת וחמוצים

        והכל בתוך לחמניה מטוגנת אך פריכה וטעימה כל כך.

        סנדוויץ סוסו

         

        פלאפל מוסא

        הפלאפל של מוסא הוא לא עוד פלאפל רגיל.

        אתם מקבלים פיתה ענקית עם כדורי פלאפל אווריריים, סלטים, צ'יפס, חריף,

        ומעל כל זה – טחינה וכמון.

        מומלץ מאוד לנסות את המנה עם תוספת של ביצה ופול.

        חוויה בלתי נשכחת.

        פלאפל מוסא

        פלאפל מוסא
        מקור

         

        השניצל של כושי

        יוצאים מהשוק כדי לגלות את הבאגט המפואר של העיר נתניה.

        כאן, אצל כושי, תוכלו לנסות אותו עם השניצל הקריספי המושלם.

        כושי מוסיף פנימה צ'ירשי חמצמץ, טחינה או חומוס, כוסברה טרייה וסלט כרוב.

        ביחד עם המנה מוגשים חמוצים וצ'יפס.

        השניצל של כושי נתניה

        השניצל של כושי נתניה
        מקור

         

        השקשוקה של שמעון

        אצל שמעון תמצאו סנדוויץ' טוניסאי אבל דווקא השקשוקה בבאגט כאן מומלצת בחום.

        הבאגט כאן הוא פריך

        וסופג באהבה גדולה את כל הטעמים הנפלאים של השקשוקה

        שבאה לשבת בחיקו ובפה מתערבבים טעמים רבים.

        מומלץ!

         

        פלאפל טובה

        מה שמיוחד כאן היא מנת ה"תסביח" – סביח עם פלאפל.

        המנה כוללת רוטב טחינה, חציל מטוגן, תפוח אדמה,

        נגיעה של חריף ושלושה כדורי פלאפל נפלאים.

        הפלאפל של טובה       קולינריה בנתניה

        הפלאפל של טובה
        מקור

         

        הטורקיה הקטנה

        הטורקיה הקטנה היא מוסד של בורקס ששמעו יצא למרחוק.

        כאן תאכלו את אחד הבורקסים הכי טובים בארץ.

        בתפריט: בורקס עם גבינה, עם תרד וגבינה, עם תפוח אדמה ועם מילוי פיצה.

        כולם מוגשים עם ביצה קשה וחמוצים.

        הטורקיה הקטנה       קולינריה בנתניה

        הטורקיה הקטנה
        מקור

         

        CASA MIA

        אין נתנייתי שלא מכיר את הפיצרייה הזו שנפתחה בשנת 1980 והזמן בה קפא מלכת.

        ברגע שתיכנסו תחזרו אחורה בזמן ותמצאו פה פיצה של פעם עם בצק שלא מתבייש להיות בצק,

        שפע של רוטב עגבניות וגבינה צהובה ורשימת תוספות מינימלית של זיתים או פטריות,

        פשוט כי אין צורך להוסיף שום דבר מעל פיצה כל כך טעימה.

        Casa Mia        קולינריה בנתניה

        Casa Mia
        מקור

         

        הבוריקה של פרדי

        לפי המקומיים זו הבוריקה הכי טעימה בעיר.

        המקום נפתח כל יום ב 12:00

        וברגע שהבוריקה נגמרת, התריס יורד.

        תוכלו למצוא כאן בוריקה עם תפוח אדמה או עם ביצה או בוריקה שכוללת את שניהם.

        אם תזמינו בוריקה בפיתה תקבלו את התוספות הטריות שפרדי מכין

        כמו סלט חריף, סלט ירקות, סלט כרוב, חמוצים, טחינה, חומוס וכמון, צ'ירשי וחריף.

        פרדי בוריקה        קולינריה בנתניה

        פרדי בוריקה
        מקור

         

        קפה ונציה

        "קפה ונציה" הוא בית קפה שמוכר כמה סוגים של עוגיות שקדים מצויינות שהן ראש גאוותה של נתניה.

        יש כאן שני סוגים שאסור לפספס:

        ה"עבמבר" – עוגיות שקדים מעולות בלי טיפת קמח ואת

        ה"בוקה די דאמה" – עוגת שקדים טריפוליטאית.

        קפה ונציה   קולינריה בנתניה

        קפה ונציה
        מקור

        אני בטוחה שביקור וירטואלי בלבד במסעדות ודוכנים בנתניה מרתק,

        אבל לא מספק כמו ביקור אמיתי.

        אני בטוחה שנתראה בנתניה באמת,

        ונטעם יחד ממה שיש לעיר הנדיבה הזו להציע.

         

        אם אהבתם את הכתבה על הקולינריה בנתניה אולי תהנו מהכתבה על ההיסטוריה של העיר
        יום טיול בעקבות הקולינריה של נתניה יכול להתחבר ליקבים באזור

        מעוניינים בטיול הזה?

        הגעתם למקום הנכון!
        השאירו פרטים ואחזור בהקדם:

          עוד בנושא

          כפר עג'ר: בין ישראל ללבנון

          פעם, מדדו את ישראל "ממטולה עד אילת". הביטוי השתרש בשפה, למרות שכבר מזמן פג תוקפו. אחרי הכל, מטולה הפסיקה להיות הנקודה הצפונית ביותר בישראל. בערך באותו הקו של מטולה, נמצא כפר עג'ר (או רג'ר, תלוי בתעתיק.) כבשנו אותו...

          המשיכו לקרוא >
          רמת דלתון ויקבים בה

          אחרי שביקרנו בדרום וגילינו מקומות מרתקים ומעט שנויים במחלוקת בערבה, נגיע לגליל אל רמת דלתון ולישוב כדיתה (קדיתא). ישוב יהודי לא מוכר בגליל בו חיים אנשים עם חזון. אמרו את זה קודם לפני - זה לא משנה בשנת 1999...

          המשיכו לקרוא >
          לכל הטיולי גיל הזהב
          שיווק באינטרנט לעסקים קטנים