תל חצור הוא התל המקראי הגדול ביותר בארץ ישראל. שטחו כ-800 דונם והוא נמצא בגליל העליון בסמוך לקיבוץ איילת השחר, ממערב לקיבוץ. שמו בערבית של התל הוא “תל אל קדח”. בדרך לתל נעצור לברכה בסמוך לתל חצור,...
נהריה היא העיר הצפונית ביותר במישור החוף.
כ – 30 ק”מ מצפון לחיפה וכ – 7 ק”מ דרומית למעבר ראש הנקרה והגבול עם לבנון, נוסדה כמושבת הייקים בשנות השלושים של המאה ה-20′.
נהריה הוקמה על אדמותיה של משפחה לבנונית, אשר נקנו בשנת 1934 על-ידי המהנדס היהודי יוסף לוי.
שהפך לאחד מרוכשי הקרקעות הפרטיים הבולטים ביותר בארץ ישראל בתקופה זו.
שמה של נהריה ניתן לה בשל נהר הגעתון שזרם ועודנו זורם במרכז העיר, והוא הושפע גם משמו של הכפר הערבי הסמוך אל-נהר. בחורפים גשומים הנחל לעיתים עולה על גדותיו ומציף את רחובות העיר.
צולם ע”י מורה הדרך רוני פלד
ראשוני המתיישבים היו בני העלייה החמישית.
המתיישבים חלמו להתפרנס מחקלאות, אבל מהר מאד. המחסור בהכנסות מהמשקים החקלאים, הוביל לנטישת החקלאות וחיפוש מקור פרנסה אחר ע”י הקמת בתי הארחה ובהשכרת חדרים.
כך נהריה הפכה לעיירת נופש , עם חוף רחצה, מסעדות.
נהריה הוכרזה כעיר בשנת 1961, על-ידי חיים משה שפירא, שר הפנים דאז.
מבתיה הראשונים של העיר, משמש מוזיאון עירוני לתולדות העיר. במוזיאון, ניתן למצוא תצוגה המתארת את סיפור הקמת העיר , ארכיון ואוסף פריטים מעברה. אוסף תצלומים, כרזות, מודעות והתכתבויות אותנטיות מהן ניתן ללמוד אודות עברה של העיר ושל בית ליברמן מהתקופה שקדמה להקמת המדינה ובתקופה שלאחר מכן עד ימינו אלה. בית ליברמן עבר שיפוץ ושימור.
צולם ע”י מורה הדרך רוני פלד
המתפתחת. אך, בית משפחת שטראוס הצנוע, נשמר כמעט כפי שהיה במקורו ,שופץ וכיום הוא משמש בין היתר כמרכז מבקרים.
סיפורה של המשפחה שהחל ממכירת מתכון גבינה ביתית והפך לאימפריה.
משמש כסמלה של נהרייה, סמל העיר וההתיישבות העברית המתחדשת. מתנשא לגובה של 27 מ’ וממוקם על ראש גבעה שגובהה 10 מ’ מעל פני הים.
צולם ע”י מורה הדרך רוני פלד
מטרת בנייתו העיקרית הייתה לצרכי אספקת מים להשקיית החלקות הצפוניות של היישוב.
בשנות ה- 90, בגלל מצבו הרעוע של המגדל, יזמו נשות רוטרי, בשיתוף עיריית נהרייה את שיפוץ המבנה
משנת 2003, נפתח המקום מחדש והוא משמש כיום כגלריה עירונית לאמנות בה מוצגות תערוכות מתחלפות. הרצאות וחוגים מתחום האומנות, תיאטרון ומוסיקה..
צולם ע”י מורה הדרך רוני פלד
המנדט הבריטי הגביל את העלייה ,את רכישת הקרקעות, ואסר על אוניות עולים להגיע לארצה מהם להגיע לחוף.
לחופי נהריה הגיעו 7 אוניות מעפילים. תושבי נהריה חירפו נפשם וסייעו למעפילים .
חלק מן המעפילים נשאר בנהריה וחלק פנה לישובים אחרים בסביבה.
בשנת 1940, בנתה משפחת אופנהיימר את קפה פינגווין, שקיים עד היום במקומו בשדרות הגעתון.מאז היווסדה הייתה פינגווין למרכז חברתי בנהריה.
גן יפה ומטופח הכולל פינת ליטוף עם ארנבים ושפנפנים, תוכים, חסידות, בת יענה, יעלים ועוד המון יופי וחי. הגן נמצא בלב ליבה ל שכונת רסקו הוותיקה
נהריה היא עיר ספורטיבית למדי: בעיר פועלת קבוצת הכדורסל העירוני, כדורגל, שתי שחייה ,טיסנים חופשיים ובנוסף בימיה וחוף הים מתקיימת פעילות ענפה של ספורט ימי וגלישה, על הטיילת נמצא גם פארק החלקה על גלגליות.
עם העלייה של ראש העיר הנוכחי, רונן מרלי, לאחר 40 שנות כהונתו של ראש העיר היוצא ג’קי סבג, מורגש כי נהריה עוברת שינוי ומציעה לא מעט אטרקציות בילוי.
מצידיו של הרחוב הראשי, חנויות מרכז העיר, פאבים וברים שכונתיים ובעונת הקיץ
בטיילת הצפונית, ניתן לקיים הליכה רגלית מהנה או מסלול רכיבת אופניים בטיילת חוף הצפונית עד חופי אכזיב ולמטיבי דיווש עד ראש הנקרה.
בטיילת הדרומית, טיילת מלאת אווירה.בתי קפה, טאפסים ובעונת הקיץ מגוון רחב של פעילויות ופינות חמד בטיילת .
מלבד חוף הים בו ניתן לרחוץ, לשנרקל, או לצאת לשייט סירות טורנדו במרינה, נהריה מהווה מקום טוב באמצע למגוון אפשרויות לינה וממנה ניתן לצאת לשלל טיולים וסיורים במרחב הכפרי שבאזור :עכו, ראש הנקרה, מעלות, מעילייא, חורפיש, נחל כזיב, מערת קשת ועוד
בעיר נהריה, 2 קניונים. קניון נהריה הוותיק וקניון ארנה בכניסה הראשית לעיר. מבחר מסעדות ובתי קפה ברחבי העיר: אלכסנדר, לנדוור (על הים), בנחלה,גרג, אתנחתא ועוד.
לפרטים נוספים צרו קשר (כנסו ללינק)
תל חצור הוא התל המקראי הגדול ביותר בארץ ישראל. שטחו כ-800 דונם והוא נמצא בגליל העליון בסמוך לקיבוץ איילת השחר, ממערב לקיבוץ. שמו בערבית של התל הוא “תל אל קדח”. בדרך לתל נעצור לברכה בסמוך לתל חצור,...
חו”ל - זה כאן תמיד חשבתי על זה ש-לנו, תושבי המרכז, אזור הכנרת נראה כמו עולם אחר. כשאני יודעת שפניי מועדות לביקור בגולן בכלל, זו התרגשות לא פחות גדולה מטיסה לחו”ל למקום אקזוטי במיוחד. מבוא חמה, עין שוקו,...
היעד הוא הר העזאזל בלב מדבר יהודה – ממנו היו משליכים מדי שנה את השעיר לעזאזל ביום הכיפורים, על-מנת לכפר על עוונות עם ישראל. או הר מונטאר בערבית הוא ‘הצופה’, על שם התצפית המרהיבה מפסגתו....