"גרין ליידי" מזמינה אתכם לטייל בפוסט קורונה, תוך שמירה על ההנחיות של משרד הבריאות. שילוב של מוקדי העניין מרתקים עם הדרכות וסיפורים על האזור, יביאו אותנו לטיול שכולו כיף.
אנשים שחושבים לצאת לטיול בכרמים ולטעימות יין לאו דווקא יבחרו בנגב – המדבר נשמע כמו מקום צחיח ולא מתאים לגידולים עדינים כמו גפנים.
זוהי, כמובן טעות – היובש והלחות הנמוכה מקטינים את הסכנות להדבקה במחלות המשפיעות על הגפנים ומזיקים שעלולים לפגוע בהתפתחות הצמח ופירותיו.
האזור האופטימלי הוא רמת הנגב – כלומר מרכז ומזרח הנגב, אזור קריר יותר ונוח לענב.
אבל למה לדבר סביב סביב – בואו נצא לדרך!
היקב בסוף המערב
נתחיל באחד היקבים הראשונים שקמו באיזור – יקב שהתחיל את חייו בשם “יקב קדש ברנע”.
היקב הוקם בשנת 1997 בסמוך לגבול מצרים, במושב קדש ברנע, על ידי משפחת צדוק.
הם שתלו 10 דונם של ענבי קברנה סוביניון – בניגוד לדעת המומחים שהיו סבורים שענבים איכותיים לא יכולים לצמוח כאן.
המומחים טעו בפעם הראשונה וטעו שוב כשזנים נוספים נשתלו וצמחו להיות הצלחה מסחררת ומגוונת – סירה, פטיט סירה, פטיט ורדו, קברנה פראנק, מורבדר, סוביניון בלאן ושרדונה צומחים בהצלחה והופכים ליין מעולה.
לא רק הצמחים “עבדו קשה” – הבן הבכור – יוגב – וזוגתו עדן נשלחו ללמוד ייננות באיטליה ועכשיו עובדים על לשפר את העסק המשפחתי.
העסק התרחב ושינה שם – חפשו מעכשיו את “יקב רמת הנגב”, שמייצר יין כשר למהדרין ואיכותי ומוכר אלפי בקבוקים בארץ ובחו”ל.
בנוסף, מייצרים כאן יין פורט מחוזק, לאוהבי הז’אנר. כדאי להגיע לטעימות יין וגבינות!
תחנה נוספת במסעו של אוהב היין נמצאת קרוב לגבול ירדן, על כביש 90 המפורסם – יקב מואה (Moa).
לצד עצי תמר ופלפלים, צומח באדמת לס המדברית כרם צעיר, משנת 2014.
מרכז המבקרים הוקם בשנת 2015 בבית האריזה הישן לפלפלים ואפשר לבוא ולטעום יין וגבינות ותוצרת חקלאית טריה במקום.
היקב פתוח לאירועים של כ-60 אנשים ומספק תנאים מצויינים לאירועים לחברות ולשמחות משפחתיות – אולם ממוזג, מקרן ומסך, יין וגבינות, שירותי קייטרינג ועוד.
גם להם מגיע!
אם נסעתם לסיור יין, אבל התגלה ברכב חובב בירה סורר, קחו אותו מייד למבשלת Beer צינות בקיבוץ קטורה.
כאן מייצרים בירות ערבה יחודיות – “קוקמונגה” – בירה פייל אייל בסגנון דרום קליפורניה, “קול מג’הול” – בירה מעושנת קלות עם דבש תמרים ו”חיטה וחצי” – בירת חיטה ותמרים.
הקיבוץ, אגב, היה בכותרות לא מזמן, כשחוקרים ממכון הערבה ללימודי הסביבה הצליחו לגדל תמרים מזרע קדום שהתגלה במערות קומראן וזכו לטעום מזן תמרים שהיה קיים לפני 2,000 שנה!
חוזרים לתנועת האצ"ל
הבריטים בדרך החוצה.
פגיעות חוזרות ונשנות בחיילים, קצינים ושוטרים בריטים גרמה להתבצרות ולצורך בעוד ועוד תגבורת לארץ.
בפרלמנט הבריטי, ראש האופוזיציה - אימפריאליסט ידוע - וינסטון צ'רצ'יל,
שאל "מאחר שבארץ ישראל חונה צבא גדול פי ארבעה...
ישראל המודרנית בנויה שבטים-שבטים.
לכל שבט מנהגים ואוכל ייחודי משלו, תרבות פנאי ייחודית וישובים שונים בארץ אשר עוצבו בדמותם של השבטים השונים.
היישוב שהכי מזוהה בארץ עם הקהילות החרדיות הוא בוודאי בני ברק ולא מספיק אנשים מחוץ...
התחנה הראשונה
סיפורה של תחנת הרכבת בירושלים, וגלגולה מתחנת רכבת למתחם בילויים מוביל בבירת ישראל.
תחנת הרכבת ההיסטורית של ירושלים
(ידועה במספר שמות: “תחנת רכבת החאן”, “תחנת הרכבת בעמק רפאים”, “תחנת הרכבת הישנה” וגם “התחנה הראשונה”)
היא תחנת הרכבת...