הרשמה לניוזלטר

    קולינריה בשוק רמלה

    "גרין ליידי" מזמינה אתכם לטייל בפוסט קורונה, תוך שמירה על ההנחיות של משרד הבריאות. שילוב של מוקדי העניין מרתקים עם הדרכות וסיפורים על האזור, יביאו אותנו לטיול שכולו כיף.

      פרטים אישיים

      פרטים על הטיול

      כמות המשתתפים:

      בוגר:

      ילד:

      מחיר: 0₪

      לחץ על הכפתורים לפתיחת התוכן ואשר לאחר סיום קריאתו:




      לכל משתתף: 2 ליטר מים, כובע, קרם הגנה, ביגוד ונעליים נוחות להליכה. הסיור כרוך בפעילות גופנית מתונה, על כל בעיית בריאות ואו מגבלת בריאות יש לידע מראש. המסלול כולל מקטעים בהם משולבת הליכה. האקלים הארץ ישראלי הינו בלתי צפוי, על כן יתכנו שינויים במסלול בהתאם לתנאי מזג האוויר.

      המדריכים בעלי רישיון מורה דרך וביטוח מקצועי תואם, אחריות ביטחונית ובטיחותית במהלך הטיול הנה על המטיילים, יש להישמע להוראות המדריכ/ה בכל אירוע חריג מסוג זה.

      הטיול יתנהל על פי הנחיות משרד הבריאות על כן כל משתתף מחויב להגיע עם מסכה אישית, לשמור מרחק כנדרש, בקבוצה יהיו לכל היותר 20 משתתפים. אני מצהיר בזאת שאינני חולה קורונה, ואני מתחייב להודיע עד הטיול עצמו אם יש שינוי במצבי הבריאותי. אני מתחייב לא להגיע לטיול אם חל שינוי באחד מתסמיני. כמובן במידה והמצב הביטחוני וההנחיות המפורסמות מטעם משרד הבריאות / ביטחון לא יאפשרו קיום סיור, יוחזרו דמי ההרשמה. בגין כל סיבה אחרת של ביטול ההשתתפות - לא יהיה ניתן לקבל החזר כספי. *

      קולינריה בשוק רמלה

        פרטים אישיים

        פרטים על הטיול

        כמות המשתתפים:

        בוגר:

        ילד:

        מחיר: 0₪

        תוספות (נא לסמן בוי):

        הסעה
        לינה
        הסעדה

        לחץ על הכפתורים לפתיחת התוכן ואשר לאחר סיום קריאתו:




        לכל משתתף: 2 ליטר מים, כובע, קרם הגנה, ביגוד ונעליים נוחות להליכה. הסיור כרוך בפעילות גופנית מתונה, על כל בעיית בריאות ואו מגבלת בריאות יש לידע מראש. המסלול כולל מקטעים בהם משולבת הליכה. האקלים הארץ ישראלי הינו בלתי צפוי, על כן יתכנו שינויים במסלול בהתאם לתנאי מזג האוויר.

        המדריכים בעלי רישיון מורה דרך וביטוח מקצועי תואם, אחריות ביטחונית ובטיחותית במהלך הטיול הנה על המטיילים, יש להישמע להוראות המדריכ/ה בכל אירוע חריג מסוג זה.

        הטיול יתנהל על פי הנחיות משרד הבריאות על כן כל משתתף מחויב להגיע עם מסכה אישית, לשמור מרחק כנדרש, בקבוצה יהיו לכל היותר 20 משתתפים. אני מצהיר בזאת שאינני חולה קורונה, ואני מתחייב להודיע עד הטיול עצמו אם יש שינוי במצבי הבריאותי. אני מתחייב לא להגיע לטיול אם חל שינוי באחד מתסמיני. כמובן במידה והמצב הביטחוני וההנחיות המפורסמות מטעם משרד הבריאות / ביטחון לא יאפשרו קיום סיור, יוחזרו דמי ההרשמה. בגין כל סיבה אחרת של ביטול ההשתתפות - לא יהיה ניתן לקבל החזר כספי. *

        קולינריה בשוק רמלה

        מתאים לגמלאים
        מתאים למשפחות
        רמת קושי גמישה - לפי קבוצה
        מסלול עירוני במרכז

        כבר ביקרנו מספר פעמים בעיר רמלה

        וגילינו דברים מדהימים על ההיסטוריה שלה

        וגם על אמת המים מהתקופה הערבית שהשקתה את העיר בעבר.

        היום נבקר ונטעם את שוק רמלה – אחד המקומות המיוחדים והטעימים בארץ!

         

        ברוכים הבאים לשוק

        אחד השווקים המרהיבים בארץ הוא השוק של רמלה.

        הוא צבעוני, שמח והכל בו זול בצורה מגוחכת.

        הרמלאים עצמם הם מכניסי אורחים ואוהבים לפתוח בשיחות על הא ודא.

        מעין גרסה מקומית לשוכני פאבים באירלנד.

        לא רק אוכל נמכר כאן אלא גם בגדים, כלי מטבח, כלי מיטה ועוד.

        אבל היום נתמקד בקולינריה המופלאה והייחודית שיש כאן בשוק.

        אז בואו נצא לדרך – מקווה שהגעתם רעבים!

         

        תחנה ראשונה: לימונדה במזיגה ייחודית

        רמלה היא אולי המקום היחידי בארץ שבה יש שיטת מזיגה ייחודית של לימונדה.

        המוכר שולה את הלימונדה בעזרת צינור מתכתי שבקצהו נמצא בקבוק מחורר.

        בפעם הראשונה התהליך נראה מוזר לחלוטין אבל ברגע שמסתכלים טוב,

        השיטה של מזיגה באמצעות ואקום נראית פשוטה, יעילה ומקורית.

        מדובר בשיטה עתיקת יומין שעוברת מאב לבן

        וכנראה שהיא עושה נפלאות ללימונדה כי זו אחת הלימונדות הכי ערבות לחיך שטעמתי.

        שיטת מזיגת הלימונדה ברמלה.

        שיטת מזיגת הלימונדה ברמלה.
        מקור: לימונדה שוק רמלה

         

        תחנה שנייה: בבא בורקס

        יש המון מקומות של בורקס בשוק

        אבל בורקס בבא חיים הוא ללא ספק אחד המקומות הטובים בארץ בז'אנר הזה.

        את המקום ייסדה משפחת מלוכה
        ויש כבר דור שלישי לאופים שמנהל את העסק ומאכיל את העוברים ושבים במעדן מאיזמיר, טורקיה.

        הבצק עובר לישה ארוכה ביד ואפשר להרגיש את ההבדל בטעם הנימוח של המאפה.

        אתם חייבים את זה לעצמכם, אתם חייבים גם לענות על השאלה עם ביצה או בלי ביצה?

        יש שני סוגים עיקריים כאן – תרד וגבינה

        אגב, הלימונדה נמצאת ממש בדוכן הצמוד ומי שבא לקחת יכול ליהנות משני המטעמים יחדיו.

        הבורקסים כבר מוכנים בשוק ברמלה.

        הבורקסים כבר מוכנים בשוק ברמלה.
        מקור: בורקס בבא רמלה

         

        תחנה שלישית: מעדנייה ללא גבולות

        חמוצי כרמל הוא עסק משפחתי שפתח כרמל כשהיה חייל משוחרר בן 21 אי אז בשנת 80.

        כולם מעורבים בעסק: אשתו ז'קלין, בניו ואפילו אשתו של אחד הבנים.

        את מרבית המוצרים מכין כרמל בעצמו במפעל של המשפחה

        ובני המשפחה מוכרים אותם לתושבי רמלה הרעבים לחמוצים, מטבלים ושימורים.

        ויש גם גבינות, נקניקים, סלטים ודגים מעושנים.

        כל אחד יוכל למצוא משהו להתאהב בו.

        בין הדברים שמומלץ לקנות: גבינה עיראקית, צמות גבינת טולום טורקית, ג'יבנה ערבית, סולוגוני שהיא גבינה גרוזינית.

        דגים כמו מקרל, מקרוסקה, איקרה, מטיאס והרינג וכמובן הבוטרגה למכורים.

        דוכן חמוצי כרמל בשוק רמלה.

        דוכן חמוצי כרמל בשוק רמלה.
        מקור: חמוצי כרמל

         

        תחנה רביעית: סמבוסק – תחרות קפיצה לגובה לתוך שמן עמוק

        סמבוסק הוא מאפה ממכר מהמטבח העיראקי

        ויש לו המון גרסאות עם גבינות ועם בשר וגם עם ירק.

        הוא נפוץ בגרסאות שונות גם במטבח הערבי,

        במטבח ההודי שם הוא נקרא סמוסה ובמטבח הטורקי בו הוא נקרא סמסה.

        הסמבוסק המסורתי מטוגן בשמן עמוק ובפורים נהוג לאכול בעדה העיראקית סמבוסק מטוגן ממולא בחומוס.

        סמבוסק כזה בדיוק תפגשו בשוק רמלה ומה אני אגיד לכם?

        הוא ממכר בטירוף!

        לא להחמיץ את התחנה הזאת.

         

         

        תחנה חמישית: למי קראת טוניסאי?

        כשמבקרים בשוק ברמלה, חייבים לאכול סנדוויץ' טוניסאי,

        שהוא אולי סימן ההיכר המובהק של השוק.

        אצל אלי הסנדוויץ הטוניסאי מוגש בלחמניית פריקסה מטוגנת. ארוכה.

        תוכלו למצוא פה גם קוסקוס נפלא שמבשלת אמא של אלי וגם מפרום נהדר.

        אלי ממשיך את דרכו של אביו וסבו בממלכת הסנדוויץ' הטוניסאי.

        אז הסנדוויץ' הטוניסאי היה מוגש ברבע כיכר לחם מרוקנת מתוכנה וממולאת בכל טוב.

        אלי והטוניסאי בעבודה.

        אלי והטוניסאי בעבודה.
        מקור: הטוניסאי של אלי העמוד הרשמי

         

        תחנה שישית: התותחים הכבדים נשלפים

        כמעט ארבעים שנה שנאג'י מחזיק את המסעדה המיתולוגית שלו בסמטה סודית בפאתי השוק.

        תצטרכו לעבוד די קשה כדי למצוא את המקום אבל זה כל כך שווה

        כאן מגישים תבשילי פתיליות כשגולת הכותרת היא הקובות לסוגיהן:

        קובה במיה, קובה דלעת, קובה חמוסטה, קובה בורגול ועוד.

        בנוסף תמצאו פה גם שעועית לבנה עם בשר ושעועית ירוקה עם עגבניות.

        יש גם בשרים על האש – קבב עיראקי מתובל עם פטרוזיליה, שיפודים, שניצל, מעורב ירושלמי ועוד.

        מומלץ מאוד להגיע ביום רביעי, אז מבשלים סְגְ'ק – מעיים מבושלים.

        זהו מעדן עיראקי שעשוי ממעי בקר ממולאים בבשר בקר, אורז ותבלינים.

        צוות המסעדה מוכן לסועדים.

        צוות המסעדה מוכן לסועדים.
        מקור: אצל נאג׳י

         

        תחנה שביעית: תה על הגג אצל סמיר

        למרות השם המטעה של המסעדה (סמיר), לבעלים שלה קוראים ג'ליל.

        היא נמצאת לה בין סמטאות הגטו היווני אורתודוקסי,

        ובין שרידים מרהיבים של מה שנשאר מהפאר וההדר שהאזור הזה ידע לפני שהרסו אותו.

        במיקומה הנוכחי היא קיימת כבר משנת 1948,

        ולפני מספר שנים הם התרחבו למבנה הסמוך, בן ה 700 שנה.

        אחד הדברים הנפלאים במסעדה הוא הגג המקורה וניתן לשתות בו תה עם מרווה, נענע, קינמון ועשבים נוספים.

        בתפריט תוכלו למצוא סלט פריקי, סלט עדשים עם חצילים ועגבניות וחומוס גרגרים.

        לקינוח תוכלו להזמין כנאפה שמוגשת חמה.

        יום טיפוסי במסעדת סמיר. קולינריה בשוק רמלה

        יום טיפוסי במסעדת סמיר.
        מקור: סמיר ברמלה Samir Restaurant

         

        תחנה שמינית: עד חצי הראג' או המלכות

        לסיום ולפני חזרה הביתה אתם מוזמנים להצטייד במוצרי בישול ותבלינים מהמטבח ההודי במהרג'ה.

        מהרג'ה היא חנות תבלינים ומסעדה הודית ברחוב הרצל ברמלה.

        היא התחילה את דרכה בתור חנות תבלינים קטנטנה עם חדרון קטן מאחור ובו שני שולחנות ושם נערכו טעימות.

        אם נשאר לכם עוד מקום תוכלו לאכול כאן ארוחת הודית כיד המלך.

        בתפריט יש מנות הודיות אורגינליות כמו:

        בטטה וואדה, סמוסה פנג'בי, פקורה ירקות, שאו פורי, מלאי כופתא, פלאק פניר, גרין פיז פולז, ג'ירה רייס, בייגן מסאלה ועוד.

        יש גם מנגו לאסי לשתייה.

        מסעדת מהרג'ה ברמלה קולינריה בשוק רמלה

        מסעדת מהרג'ה ברמלה

         

        לסיכום – מקווה שעשיתי לכם חשק להגיע ולטעום את הקולינריה בשוק רמלה שהוא לא רק שוק מאוד טעים אלא גם מאוד מגוון ומכניס אורחים.

        כדאי להגיע בעיקר בימי שלישי, חמישי ושישי ובחול המועד פסח וסוכות, אז השוק במיטבו ובשיאו.

         

        אם אהבתם את הכתבה על קולינריה בשוק רמלה אולי תהנו מעוד כתבות על רמלה

        אם אהבתם את הכתבה על קולינריה בשוק רמלה אולי תהנו מעוד סיורים קולינרים

        מעוניינים בטיול הזה?

        הגעתם למקום הנכון!
        השאירו פרטים ואחזור בהקדם:

          עוד בנושא

          מוסדות מיוחדים בנחלאות

          חוץ מפסיפס השכונות המדהים שנוצר בנחלאות אנחנו מוצאים גם שלל בניינים ומוסדות מיוחדים בין סמטאות השכונות. המוסדות המיוחדים בנחלאות קבר האדמו”ר מגור (יוסף שוורץ 10) הקבר נמצא ברחוב יוסף שוורץ 10. רבי אברהם מרדכי אלתר הידוע גם בכינויו המפורסם-...

          המשיכו לקרוא >
          רמלה עיר עולם – טיול במרכז

          רמלה ואומנות רמלה נוסדה בראשית המאה ה-8, בידי מושל ג’נד פלסטין סולימאן אבן עבד אל-מלכ מבית אומיה. שנעשה לאחר מכן לח’ליף, ושימשה כעיר הבירה של הג’נד בתקופה הערבית. מקור שמה של העיר מדינת אל רמל, שתרגומו עיר החולות,...

          המשיכו לקרוא >
          סיור בית וייצמן – מכון וייצמן

          ברחבי העולם, מדינות מתקדמות מתהדרות בהישגים המדעיים שלהן ובמכוני המחקר שהשיגו אותם. אנחנו בארץ בורכנו באוניברסיטאות ומכונים מצליחים, אבל אולי המפורסם מכולם הוא מכון וייצמן. אבל קודם, בוא נדבר על וייצמן האיש, שעל שמו נקרא המכון כיום. חיים־עזריאל...

          המשיכו לקרוא >
          לכל הייעוץ תיירות-בלוג-תיירות
          שיווק באינטרנט לעסקים קטנים