היום נכיר את אור יהודה - העיר שתושביה עשו בית ספר לממסד הישראלי. העיר שתושביה עושים בית ספר לקולינריה הישראלית והיא אחת הבלתי מוערכות בתחום האוכל ולא בצדק. אז בואו נצא לסיבוב קטן כדי להכיר את הסצנה...
ימים נוראים או ימי תשובה נועדו להיות שלבים בתהליך הולך וגובר של חשבון נפש, צדקה, תשובה ובקשת סליחה וכפרה.
מה אנחנו יכולים לעשות אחרת בשנה הקרבה ? להראות אכפתיות ואדיבות כלפי הסביבה שלנו, להיות טובים יותר לעצמנו.
נשוחח בטיול על השיר ידיד נפש, נדבר על היחסים שבין אדם וחברו ונביא דוגמאות שנדונו בכתובים לא מעט, כל זאת כאשר ברקע נשמע פיוטים של עדות שונות המשמרות מנהג עתיק יומין.
סליחות בירושלים
ניתן להתחיל סיור ברובע היהודי ולצאת מחומות העיר העתיקה לכיוון נחלאות, כל השכונות פה על שם משה, ממשה עד משה לא קם כמשה, משה מונטיפיורי עשה תיקון אמיתי, הצדקה היא מצווה, זו מצווה לא רק ביהדות, חשבון נפש ואיזון מוסרי חשוב בכל הדתות, דוגמא אחת נוספת שנדון בה היא הדימיון לרמאדן ומשמעותו.
ההיסטוריה של חומות ירושלים מרתקת ואף תהליכים שנקשרו בהן, פתיחת שער יפו, תליית שני המהנדסים, מגדל השעון וסיפורו.
ננסה לשבור חומות וחסמים ריגשיים תוך שיחה על היציאה מהחומות של נוצרים המוסלמים והיהודים, כיצד ניתן לחיות ביחד ובנפרד, לכבד את האחד ולשמור על הצביון.
יש אנשים עם לב של אבן, יש אבנים עם לב אדם. ההיסטוריה של הכותל מלאה בקונפליקטים רבי משמעות, נדון בהם, מומלץ לשלב ביקור במנהרות הכותל רקע לפני התפילה המרכזית.
הכותל
אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהנה, נדון בדמותו והחלטותיו של דוד, הרי ההחלטות שלנו הן מי שאנחנו.
רגע לשאול את עצמנו כמה פעמים בשבוע אנחנו מבקשים סליחה? האם אנחנו מתכוונים? מהי ההגדרה של סליחה? שאלות אלו קיבלו במה במקורות בדיונים קדומים לימינו.
החורבה הינו בית כנסת מרשים ולצידו מסגד, נגלה מה פשר מסגד במרכז הרובע היהודי בסמוך לבית כנסת שתוכנן כמבנה מסגד ומשחזר בית כנסת שהיה נראה ממש כך וחרב לא פעם. נציץ לרחוב הראשי שהוביל לבית המקדש, קשור לאמנו רחל, נדמיין את הסוחרים ואת האיש שהתהלך פה והפך את השולחנות שלהם תוך אנלוגיה לעולם העכשווי.
סיור סליחות
נסיים בככר בתי מחסה, שם ניתן מקום לסיפורי גבורה, אגדות על בתי כנסת ספרדיים ועל דמויות שהיו ואינן, על דמויות שעודן.
לפרטים נוספים צרו קשר (כנסו ללינק)
היום נכיר את אור יהודה - העיר שתושביה עשו בית ספר לממסד הישראלי. העיר שתושביה עושים בית ספר לקולינריה הישראלית והיא אחת הבלתי מוערכות בתחום האוכל ולא בצדק. אז בואו נצא לסיבוב קטן כדי להכיר את הסצנה...
שרידיה של עיר קדומה בת כ-5,000 שנה. לשיא מעמדה וחשיבותה הגיעה העיר בתקופה הכנענית ובתקופה הישראלית. בתקופה הכנענית, נקראה העיר “לַיִש” או “לשם”. העיר נזכרת במקרא, ובמיוחד מסופר על כיבוש העיר בידי בני שבט דן, שהיגרו לכאן...
כמו שכולם יודעים, ירושלים העתיקה מחולקת לארבעה רובעים: הרובע המוסלמי, היהודי, הנוצרי והארמני וכמובן הר הבית, ששוכן מעל הרובעים. אלא שבמציאות, לא הכל כל כך חד וחלק. לדוגמה, ברובע המוסלמי מתגוררים כאלף יהודים וחלק מהבתים היו בבעלות...