
בדברי ימי ההתיישבות בארץ, נותנים כבוד מיוחד להתיישבות "חומה ומגדל". אותם ישובים קמו באישון לילה והיו כבר מבוצרים עוד לפני שהניבו תוצרת חקלאית. כולנו מעט "ביטחוניסטים" בארץ ואי אפשר להתעלם מהסיפור הטוב הזה. אבל שיטת הבנייה הזו התקיימה...
הגליל הו הגליל! כמה ירוק, כמה ציורי, כמה היסטוריה, כמה תרבויות, כמה צבעים, כמה ניחוחות, כמה מקומות עתיקים לראות- וכמה הרים! הגליל העליון והתחתון של ישראל הוא איזור שכולנו כנראה נפשנו בו בשלב זה או אחר, בין אם בביקור בצימרים ובין אם דרך טיול באיזה נחל או נסיעה למסעדה טובה. אפילו טיולי בית ספר מהילדות אנחנו זוכרים שהגיעו לגליל – ולמה זה? כי זה מקום מגוון, מלא חיים והיסטוריה, שופע טבע – שאי אפשר להפסיק לספר עליו סיפורים.
אוהו. עולם שלם ועשיר. אם בחרתם לעשות סיור קולינרי בגליל – האפשרויות העומדות לפניכם רבות וטובות. נתחיל בעיר נהריה – עיר הייקים, עיר שיש בה מסעדות, כגון מסעדת הפינגווין למשל, שהוקמה בשנת 1940 ועדיין קיימת ושוקקת חיים וטעמים מופלאים – והתחיל בכלל בתור קיוסק. באיזור נחל געתון יש פיצרייה בשם דונטלה שיש לה בצק דק מקמח דורום איטלקי ומוצרלה טרייה – ולקינוח אפשר להתענג על קצלונה מתוק!
אפשרות נוספת היא מעלות תרשיחא! לא חשבתם על המקום הזה דבר ראשון כשעלה לכם הגליל לראש, הא? טעיתם! נתחיל בכך שבתרשיחא יש שוק תבלינים, שוק פירות וירקות ודוכנים שונים ששווה לסייר בהם. אם יתחשק לכם גלידה – אפשר ללכת לגלידה בוזה שייסד אותה אדם זיו מקיבוץ סאסא – שלמד בפירנצה שבאיטליה את תחום הגלידאות והתמקצע בו.
בתרשיחא בגלל ריבוי הדתות והתרבויות יש ריבוי של טעמים וניחוחות, מסעדות שונות ומיוחדות והמון תיירות מקומית.
צילום גילי שולץ
אם תרצו תוכלו גם לסייר בצפת, או בעכו, ולראות איזה שפע של מסעדות ססגוניות יש לערים האלה להציע. בעכו, למשל, נמצאת משפחת באדר – לה יש את הקפה שאין לו מתחרים. מדובר על שני אחים- אחד שמנפח תכשיטים מזכוכית ורוקח סבונים ושמנים אתרים עם סגולות מרפא- והשני שולט בסודות תערובות פולי הקפה המופלאות ביותר שיש. כשעוברים ליד המקום ומריחים את הריח – מתעלפים, ולא מצליחים לעמוד בפיתוי.
בנצרת למשל תוכלו למצוא את טחנת הגליל שנמצאת בשוק בלב העיר העתיקה של נצרת- שהיא בעצם אחת מחנויות התבלינים הוותיקים ביותר בארץ ועובדת כבר כ-120 שנה בתור עסק משפחתי. הם מציעים גם הם מגוון של תערובות קפה מכל מיני סוגים שונים, דגנים וקטניות, פירות מיובשים, פיצוחים, קטורת, שמנים ועוד… וכמובן תבלינים ביתיים שנטחנים כולם במקום בעלי טעם ארומה ומרקם ייחודיים.
בדברי ימי ההתיישבות בארץ, נותנים כבוד מיוחד להתיישבות "חומה ומגדל". אותם ישובים קמו באישון לילה והיו כבר מבוצרים עוד לפני שהניבו תוצרת חקלאית. כולנו מעט "ביטחוניסטים" בארץ ואי אפשר להתעלם מהסיפור הטוב הזה. אבל שיטת הבנייה הזו התקיימה...
נחל עמוד שמורת טבע שבה עובר ערוץ של נחל איתן, ובו צמחיית גדות נחלים מפותחת. המעיינות הנובעים בתחום השמורה והנחל הזורם בה הם בתי גידול חשובים של בעלי חיים האופייניים למקומות לחים ובמיוחד של דו־חיים, שאתרי הרבייה...
אני אוהבת סיפורי אוצרות. אותם סיפורים שבהם נחישות ומזל הופכת אנשים רגילים לגיבורים. זהו לאו דווקא סיפורים על התעשרות מהירה, אלא סיפורים בהם סוד עתיק מתגלה פתאום ומחבר בין עבר להווה. משהו בפעם אבד ונשכח מקבל משמעות חדשה. בואו...